top of page

EL CANÇONER R-EVOLUCIONAT

En un món en el què vivim on regna la sobre-informació, la immediatesa, el soroll i la hiperconnectivitat tecnològica, és vital tenir un refugi com el de El Cançoner R-evolucionat: un nou espai per donar sentit i pervivència a les cançons de tradició oral d’abans, patrimoni cultural que tenim.
Una evolució musical els hi retorna un context on ser cantades i escoltades.
Un racó ple de senzillesa, sobrietat, música orgànica, sensible, i de connexió entre passat i present, entre públic i artista, contraposat als grans espectacles.
Les històries i música transmeten força i remouen emocions profundes.

Un moment de reflexió social: una arpa que sona poc convencional crida als quatre vents la revolució femenina.
En definitiva, un espectacle per viure’l amb tots els sentits, des de la cultura i amb la cultura.

Inspirat en el cançoner popular català, EL Cançoner R-evolucionat culmina aquest 2024 el treball de recerca i creació musical de 3 anys. Diferents personatges femenins han anat prenent vida en aquest recorregut i han tornat a fer-se un lloc en els nostres camins.  Diferents dones, de diferents estaments socials i en diferents situacions.

Gràcies als arranjaments musicals i creacions de noves melodies, ens trobem davant d'un cançoner EVOLUCIONAT. Les històries punyents i, en alguns casos, amb un gir d'argument pel que fa a la cançó tradicional, fan que també sigui un cançoner REVOLUCIONAT.

L'arpa és, junt amb la veu, el centre de tot i encarregada de fer que la música expliqui el mateix que les paraules. A El Cançoner R-evolucionat es deixa molt clar que l’arpa no és un instrument que es limita a acompanyar o a fer música de fons, sinó que també hi té un rol cabdal i ve a trencar estereotips musicals. Una ocasió única per re-descobrir aquest instrument tan màgic i soprenent a la vegada, per la seva versatilitat musical i sonora.


 

 

Espectacle inclòs
en l'E-Catàleg de la Diputació de Tarragona
"El cançoner R-evolucionat"
Entrevista al iCatMans de Catalunya Ràdio
Escolta-la aquí
"Anna Amigó i
l'arpa celta"
Entrevista a l'Assaig General de Catalunya Música
Escolta-la aquí

IMATGES

bottom of page