REBROTAR
Una obra musical que explica el procés de separació entre persones i natura. Des d’uns orígens en harmonia perfecta fins a una actualitat de desconcert. De com de sobte, empesos per l’evolució social, ens podem trobar atrapats en un sistema que ja no respecta ni ritmes naturals, ni persones, ni aliments. De com aquests ritmes ens segueixen cridant dia rere dia i de què passa quan ens n’adonem que necessitem resincronitzar amb el nostre entorn.
Composició: Anna Amigó Vilalta
Obra per a quintet de corda i arpa
Intèrprets: Joan Mestre (violí), Roser Farré (violí), Jordi Armengol (viola), Edmon Bosch (violoncel), Anton Florenza (contrabaix), Anna Amigó (arpa celta)
Durada: 45-50 minuts
Públic: Espectacle per a tots els públics.
Espai: Tan interior com exterior.
ESTRENA 30 de juny de 2024 a Blancafort
La composició Rebrotar ha rebut el suport de la Diputació de Tarragona.
2a representació al Festival de poesia Rusc 2024 al Museu Terra
CONTRACTACIÓ OBERTA
Anna Amigó tel. 608835213
MATERIAL
Llibret de l’espectacle: amb textos d’Anna Amigó, Anna Andevert, moviments musicals de l’obra i músics que l’interpreten.
MÚSICS
Rebrotar compta amb músics de primera línia, professionals i formats en diferents àmbits musicals, des de la música clàssica, barroca o tradicional. Tots ells gaudeixen de carreres i trajectòries importants, que els fan intèrprets ideals per a transmetre el missatge de Rebrotar a través de la música i el seus instruments.
Joan Mestre - Violí
Intèrpret de música clàssica en l’especialitat de violí. Llicenciat al Conservatori Superior del Liceu.
Ha estat membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), la NJO (National Youth Orchestra), OSV (Orquestra Simfònica del Vallés), la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i la MCO Academy (Mahler Chamber), així com en diferents quartets de corda.
Roser Farré Macià - Violí
Lleidanata nascuda al 1991 estudia amb Alberto Vélaz i rep una Menció d’Honor de violí al finalitzar el grau mitjà.
Titulada superior en interpretació de violí amb el professor Mauro Rossi i Olga Aleshinski, al Conservatori Superior del Liceu. Màster de violí històric amb el mestre Emilio Moreno a l’ESMUC. Ha participat al curs de música de Ripoll, amb el professor Josep Lluis Puig, on va rebre una beca com a millor alumna. Ha realitzat el curs de Cervera i el curs AIMS, on rep classes del professor Sergey Ostrovsky. Entra com a titular a la Jonc i a l’OJIPC. Ha fet col.laboracions amb l’OJC de Lleida, Orquestra de Cambra Catalana i Orquestra Simfònica del Vallès.
Jordi Armengol - Viola
Inicia els estudis de viola al Conservatori de Cervera. Obté el Títol Superior d’aquest instrument amb el professor Paul Cortese i posteriorment estudia viola barroca amb Emilio Moreno. Amplia la seva formació amb Emile Cantor. Va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia.
En el camp de la música antiga, forma part de l’Orquestra Barroca Catalana i col·labora habitualment amb altres grups (Vespres d’Arnadí, Bach Collegium Barcelona, Polifem Ensemble...) i en nombrosos projectes de música de cambra.
És membre del Quartet Teixidor, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida, amb el qual ha enregistrat per Catalunya Música i per les discogràfiques La Mà de Guido i Columna Música.
En l’àmbit de la pedagogia, és professor d’instrument, música de cambra, orquestra i Història de la Música al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. Paral·lelament, és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Màster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja.
Des de l’any 2021 és director artístic del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.
Edmon Bosch - Violoncel
Comença a estudiar violí als 2 anys amb l’Albert Sàrries, fent servir el mètode Suzuki (mètode japonès). Als 4 anys canvia al violoncel a l’Escola Municipal de Música de Capellades amb l’Anna Toca, continuant amb el mètode Suzuki. A Capellades, també estudia amb la Grabiel·la Van Reken. Als 7 anys ingressa al Conservatori Municipal de Música d’Igualada i continua els seus estudis amb el Roman Boyeur i l’Eva Gumà. Més tard, rep classes particulars a Barcelona amb el distingit violoncel·lista Gheorghe Mutato Steuer ex-solista de l’OBC durant 4 anys. Posteriorment, continua els seus estudis amb una formació reglada a l’Academia Internacional de Música de Barcelona (AIMB). Més endavant, se sotmet a un examen al prestigiós Conservatori Superior Estatal de Música de Kazan a Rússia, on es va graduar d’interpretació de violoncel.
Antoni Florenza Fabregat - Contrabaix
Professor, teòric musical i contrabaixista. Amant de la pedagogia i les persones, de l'intercanvi humà, de la humanitat de la música.
Dels sis anys que va veure un concert de Brahms que la música és la seva vida, acaba estudiant la seva passió, i ara professió, a l'HEM de Ginebra, tant contrabaix com composició i teoria musical.
A casa nostra, amplia els seus estudis, al C.S. del Liceu i actualment, el màster en pedagogia a l'UCV.
A més de ser un músic professional consolidat exercint regularment, gaudeix d'experiència pedagògica en molts àmbits musicals i en totes les edats.
Anna Amigó - Arpa i composició
Anna Amigó Vilalta (L’Espluga de Francolí). Multiinstrumentista i compositora. La seva música és una cruïlla d’estils on tot s’hi val, amb un accent visible de música clàssica, medieval i folk de diferents països. S’inicia a la música a l’Escola de Música del Casal de l’Espluga als 6 anys i al violí als 8. A Bèlgica estudia arpa amb Maria Palatine i cant líric amb el tenor Bart de Kegel.
Com a arpista i cantant lidera El Cançoner R-evolucionat. Ha participat als festivals internacionals d’arpa Noia Harp Fest 2021 i 2019 a Galícia i al Rencontres Internationales de Dinan 2019 a la Bretanya.
Entre les seves composicions destaquen les adaptacions per a Cobla de l’espectacle Formiga and Cigale, “Lluny en el temps”, banda sonora del documental “A cavall dels temps” de Mallerich Films, a més de peces creades per a “Enyor”, espectacle multidisciplinari sobre el dol i l’enyorança, que comparteix amb la ballarina i actriu Irene Benavent i DJ Ecléctico (espectacle premiat als guardons de Cementiris a nivell estatal). Ha musicat poemes de Vallverdú, Guimerà, el Rector de Vallfogona i Pilar Aluja. Ha rebut la beca “Ajuda Fundació SGAE – Cases de la Música per composició” 2024.
Rebrotar és la seva nova composició i ha gaudit del suport de la Diputació de Tarragona.
També apropa l’arpa als més petits a través del seu conte “Em dic Arpa”, editat per La Musca, de tallers musicals per a centres educatius i de l’espectacle A l’Ombra del Pessebre’, amb la titellarie Mercè Framis i el tenor Raül Poblet.